Brussel, van Marollen naar Matongé

We starten de dag aan het justitiepaleis en nemen de lift naar beneden, naar de Marollen, waar we verwacht worden voor een cursus Brussels voor beginners gegeven door een echte Brusseleir. Na een uurtje is het tijd om de Marollen te verkennen: het Vossenplein met de levendige rommelmarkt, het pandjeshuis, cité Hellemans... De verhalen in deze volkse buurt zullen je zeker kunnen bekoren.
Rond de middag onderbreken we de wandeling voor een lekkere lunch.
Na de lunch zakken we af richting Zavel. Grenzend aan de Marollen ligt de sjiekste buurt van Brussel, geen rommel maar antiek, geen volkse cafés maar luxueuze winkels. over contrast gesproken! We proeven de taartjes van de beste bakker en de chocolade van de meest gekende chocolatier.
In de namiddag brengen we een bezoek aan de Afrikaanse buurt Matongé. Na het verhaal over ons koloniale verleden en Leopold II, ontmoeten we onze Afrikaanse gids die ons meer vertelt over de Kongolezen in Brussel, over de wijk, de vele kappers, de Afrikaanse specialiteiten en de stoffen die hier verkocht worden.
We eindigen de dag met een Afrikaanse hapje en drankje.

Van Marollen naar Matongé in Brussel wordt op maat gemaakt naargelang de tijd die je hebt en het budget dat je kan spenderen. Contacteer ons en wij werken met plezier een voorstel uit!