Dagje uit in Gent

We verkennen het centrum van Gent. De gids vertelt de leukste verhalen over de bezienswaardigheden van de stad. Onderweg bezoeken we ook één van die mooie gebouwen. Een klassieker als het Gravensteen, het stadhuis, de aula... er zijn verschillende mogelijkheden.*
Tussen de verhalen door proeven we van Gentse Tierenteynmosterd met fijne vleeswaren en houden we halt voor een aperitief met hapjes.
Op de middag schuiven we de benen onder tafel voor een lekkere lunch in een leuk restaurant.
Na de lunch springen we op de fiets om het meer onbekende Gent te ontdekken. De ruïnes van de Sint-Baafsabdij, de studentenbuurt, de wijngaard van de Sint-Pietersabdij, het Citadelpark met mysterieuze grot, de prachtig gerenoveerde Bijlokesite, de oude arbeidersbuurten en het pittoreske Prinsenhof staan op het menu.
We blazen onderweg even uit met een koffie en dessert en we sluiten af met een welverdiende pint!

Mag het nog iets uitgebreider? Dat kan!

's Voormiddags wandelen we samen door het historische centrum van Gent. We gaan richting stadhuis, belfort, kathedraal... de klassiekers als het ware maar dan wel aan de hand van bijzondere verhalen.
Rond de middag gaan we lunchen. De keuze is heel breed: van een lekker slaatje tot een toprestaurant, aan jullie de keuze.
In de namiddag verkennen we de stad met de fiets. We nemen ruim de tijd om de verschillende buurten van Gent te ontdekken. We dwalen langs parken en oude abdijen, ontdekken mysterieuze grotten en oude stadspoorten, stadspaleizen en oude fabrieksgebouwen. Met de sleutels van een aantal bijzondere gebouwen in de hand maken we de tocht nog zo bijzonder. Uiteraard houden we onderweg halt voor een verfrissend drankje!
's Avonds is het tijd voor onze culinaire wandeling. Een leuke formule waarbij we twee pittoreske buurten verkennen: het Patershol en het Prinsenhof. We kiezen voor jullie drie locaties waar we telkens een stukje van het menu geserveerd krijgen. De keuze is groot: een volkscafé, een klooster, een hip restaurant, een privéhuis, een fabriekspand... van de ene sfeer in de andere!

* Bezoekjes zijn onder voorbehoud.

Een dagje uit in Gent wordt op maat gemaakt naargelang de tijd die je hebt en het budget dat je kan spenderen. Contacteer ons en wij werken met plezier een voorstel uit!

"Heel speciaal wil ik je nog eens bedanken voor de fantastische dag die we gisteren mochten beleven in Gent. Iedereen was het erover eens dat het een hele leuke dag was... en dan is het baasje natuurlijk ook tevreden! Als we nog eens een stadsverkenning willen doen, zullen we zeker denken aan Vizit!"
B. V., 4 augustus 2014

De toer was op maat van ons gezin uitgestippeld en heeft ons echt kunnen bekoren.  De gids was super.  Haar passie voor de stad straalde ervan af, ze wist ook onvoorstelbaar veel, en kon daarbij ook nog leuk vertellen.  Ik was daar met mijn vier zonen (tiener/studenten) en ze wist ze alle vier te boeien gedurende het volledige anderhalve uur.  En dat is een kunst ...  

V.M., 28 december 2015