Gent, de randjes en kantjes

De dag begint met een wandeling doorheen de tuinen van het oude Bijlokeziekenhuis. Daar blijkt vandaag veel artistiek volk rond te hangen, maar of zij ook het verhaal kennen van de vroegere bewoners van deze site? Na de toer met onze gids krijg je de kans om daar tussen pot en pint zelf eens naar te polsen... Tot een taxiboot ons naar het centrum brengt voor de lunch.
Na het eten duik je met hernieuwde kracht de doolhofachtige straatjes van het Patershol in. Een pittige buurt waarvan Gentenaars van vréé divers pluimage de bewogen geschiedenis hebben gemaakt. Vergeet onderweg niet gauw nog een 'oud' maar lekker dessertje mee te pikken!
Van het Patershol trekken we naar de Rabotwijk. Onze gids maakt je wegwijs doorheen het fabrieksverleden en het multiculturele karakter van deze oude arbeiderswijk. Een interessante ontmoeting met een buurtbewoner die gepassioneerd weet te vertellen over wat leeft in de wijk, behoort zeker tot de mogelijkheden.
En dan, nog even met de tram... terug naar start.

Een dagje uit in Gent wordt op maat gemaakt naargelang de tijd die je hebt en het budget dat je kan spenderen. Contacteer ons en wij werken met plezier een voorstel uit!