Naar het Gravensteen


Gravensteen met ridder - voor kleuters (derde kleuterklas) en kleintjes (6 tot 12 jaar)

Vizit zoekt schildknapen m/v

In het Gravensteen huist nog één ridder, gedoemd tot een eeuwige zoektocht naar een verborgen schat. Samen met de gids keren de kinderen het Gravensteen binnenste buiten en leren alles over middeleeuwse toiletten, muziekinstrumenten, wapens en vergeetputten. Met deze kennis op zak kunnen ze als ware schildknapen op zoek naar de schat. En met een beetje geluk keren ze naar huis met middeleeuws goud!

Duur: 1u30

Prijs: € 90 per gids + € 20 voor de ridder. Schat en oorkonde inbegrepen. Spreekrecht Gravensteen niet inbegrepen: €15 per gids (€ 10 in schoolverband). Inkom Gravensteen niet inbegrepen: gratis tot en met 18 jaar.

Maximum 25 kinderen per gids.

Gent Gravensteen 2014 Sanne

Murder Mystery – 12 tot 16 jaar

We focussen op de periode dat het Gravensteen dienst deed als gerechtshof, inclusief de vele lijfstraffen en folterpraktijken. Een thema dat de jongeren meestal wel weet te beroeren...

We bezoeken het museum met foltertuigen en de historische wapencollectie. Ondertussen worden de leerlingen aan het denken gezet. In de 17de eeuw gebeurde aan de oude haven van Gent een gruwelijke moord: Valerius doodde zijn vader in koelen bloede. Het hoe, wat, waar en waarom van deze misdaad is gekend. Het enige ontbrekende stukje van de puzzel is het moordwapen. Aan de leerlingen om uit te zoeken welk wapen er werd gebruikt...

Duur: 1u30

Prijs: € 90 per gids. Spreekrecht Gravensteen niet inbegrepen: €15 per gids (€10 in schoolverband). Inkom Gravensteen niet inbegrepen: gratis tot en met 18 jaar.

Maximum 25 personen per gids.

Bezoek aan het Gravensteen – 12 tot 18 jaar

Bij een eerste bezoek aan Gent in het Gravensteen een must: de gerestaureerde burcht in het centrum van de stad is de ideale plek om leven en wonen in de Middeleeuwen te evoceren. Met een bezoek aan het historische wapenmuseum en het museum voor foltertuigen.

Duur: 1u00 à 1u30

Prijs: € 90 per gids. Spreekrecht Gravensteen niet inbegrepen: €15 per gids (€10 in schoolverband). Inkom Gravensteen niet inbegrepen: gratis tot en met 18 jaar.

Maximum 25 personen per gids.Prijzen exclusief BTW (voor particulieren gelden de prijzen inclusief BTW).

sound by Jbgmusic