Verken de stad!


Lammeke van Gods – voor de derde kleuterklas

Het verhaal van het Lam Gods op kleutermaat!

Wie staat er op het schilderij en waarom? Welk paneel is verdwenen? En zullen we het ooit terugvinden? Op al deze vragen krijgen de kinderen een antwoord tijdens een mini-wandeling in het historische centrum. En wie weet vinden ze wel het ontbrekende stukje van de puzzel…

 

Duur: 1u30

Prijs: € 90 per gids

Maximum 25 kleuters per gids.

 

Minitoer – 6 tot 12 jaar

Gent vanuit kinderperspectief!

We zoeken, kijken, spelen en ontdekken de belangrijkste gebouwen, markten, pleinen, straten en steegjes in het centrum van de stad. De kinderen worden actief betrokken met vraagjes en foto’s. Op het einde van de wandeling wordt hun zoektocht beloond met een zoete verrassing.

 

Duur: 1u30

Prijs: € 90 per gids.

Maximum 25 kinderen per gids.

Gent Minitoer 03


Op stap zonder grenzen – 10 tot 18 jaar

We gaan op stap in de kleurrijke Brugse Poort. Ooit was dit een landelijke en idyllische plaats. Tot ze in de 19de eeuw werd veroverd door werkvolk, veel werkvolk. De buurt is nog steeds dichtbevolkt, maar evenzeer karaktervol, levendig, verrassend groen en artistiek. Om de buurt nog meer tot leven te brengen gaan we langs bij de kringloopwinkel en de Afrikaanse shop. Op deze manier ontmoeten we een aantal van de talrijke nationaliteiten die aanwezig zijn in deze buurt.

 

Duur: 1u30

Prijs: € 90 per gids

Maximum 25 personen per gids.


Graven tot graffiti – 12 tot 18 jaar

Onze gidsen doorkruisen Gent op maat van de jongeren. Geen overrompeling van feiten en data, maar geschiedenis aan de hand van straffe figuren en hun verhalen. Gebouwen, straten en pleinen worden in geuren en kleuren tot leven geroepen. Maar niet alleen het verleden wordt opgerakeld, ook het Gent van nu gaat over de tongen. Van het Gravensteen tot het graffitistraatje.


Tip! Combineer deze wandeling met een bezoek aan het Gravensteen.

Duur: 1u30 of 2u00 (met bezoek aan het Gravensteen)

Prijs: € 90 per gids. Spreekrecht Gravensteen niet inbegrepen: € 15 per gids (€ 10 in schoolverband). Inkom Gravensteen niet inbegrepen: gratis tot en met 18 jaar.

Maximum 25 personen per gids.

GE Kristof 2014 05 FreddyFicquere


Sneukelen met stijl – 12 tot 18 jaar

Tijdens een tocht langs de belangrijkste trekpleisters van de stad proeven de leerlingen een aantal streekspecialiteiten: fijne vleeswaren, kaas, chocolade en echte Gentse snoep. Onderweg vertellen onze gidsen in geuren en kleuren over Gent en zijn boeiende, turbulente geschiedenis.

Sneukelen met stijl kan enkel overdag georganiseerd worden.


Duur: 2u00

Prijs: € 90 per gids + € 7 p.p. voor vier proevertjes

Maximum 25 personen per gids.

GE Xavier 2013 Sneukelen met stijl


Voor geboren winnaars – 12 tot 18 jaar

Sleutelwoorden zijn interactie en competitie!

De groep wordt opgedeeld in verschillende deelgroepjes die het tijdens de wandeling tegen elkaar opnemen. De gids leidt hen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en onderwerpt hen aan een spervuur van vragen. Om de competitie aan te scherpen, lassen we een aantal doe-opdrachten zoals een dartsspel of Gentse uitdrukkingen ontcijferen.

 

Duur: 2u00

Prijs: € 90 per gids + € 10 tot € 25 per opdracht. Drankjes op café en prijs voor het winnende team niet inbegrepen.

Maximum 25 personen per gids.


Prijzen exclusief BTW (voor particulieren gelden de prijzen inclusief BTW).

sound by Jbgmusic