Wandelingen met een thema

Nieuw! Eeuwige hetzelfde - van 16 tot 18 jaar

Opnieuw kreeg onze gids een sleutel te pakken, zodat we ongestoord het ‘pop-up’ museum van de Zusters van Liefde kunnen bezoeken. Rituelen en herhaling uit de psychiatrische wereld worden er naast het kloosterleven van de zusters gelegd: nu eens beklemmend, dan weer bevrijdend.

 

Duur: 1u30
Prijs: € 90 per gids
Maximum 20 personen per gids.

 

Recht door de stad - van 6 tot 18 jaar (i.s.m. het Vredeshuis)
Een puzzelwandeling in Gent rond kinderrechten. De leerlingen krijgen hun eerste juridische onderricht en leren meer over de problematiek rond kinderrechten in het Zuiden a.d.h.v historische sites in de buurt van het Gravensteen.

 

Duur: 2u00

Prijs: gratis > enkel te reserveren via het Vredeshuis: 09 233 42 95 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maximum 25 personen per gids.

 

Willemwandeling kinderen - vanaf 10 jaar

200 jaar geleden waren België en Nederland één groot land. Onze koning was toen Willem I Van Oranje.  Dankzij koning Willem kregen we in Gent een zeehaven, een universiteit en nog tal van andere goede dingen. Toch vond niet iedereen hem een goede koning.  Koning Willem bleek erg bazig te zijn en kon niet tegen kritiek. Ook bleken er te grote verschillen te zijn tussen het toenmalige Nederland en België. Na 15 jaar werd hij weggejaagd en werd België onafhankelijk. Maar tot op vandaag kan je nog steeds enkele sporen terugvinden van het  ‘verloren koninkrijk’. Dus hou je potlood, stickers en boekje in de aanslag en ga mee op ontdekkingstocht door Gent.

 

Duur: 1u30
Prijs: 90€
Maximum 25 personen per gids.


Gent tijdens de middeleeuwen – 12 tot 18 jaar

Geen betere stad om de middeleeuwen tastbaar te maken dan Gent. Hoe ging het er in de middeleeuwen aan toe? Hoe bouwde men? Hoe trouwde men? Hoe kwam men aan werk? Wat stond er op het menu? Hoe werden misdadigers gestraft? En waren de middeleeuwen nu echt zo donker als vaak beweerd wordt?

Tip! Combineer deze wandeling met een bezoek aan het Gravensteen


Duur: 1u30 of 2u00 (met bezoek aan het Gravensteen)

Prijs: € 90 per gids. Spreekrecht Gravensteen niet inbegrepen: € 15 per gids (€ 10 in schoolverband). Inkom Gravensteen niet inbegrepen: gratis tot en met 18 jaar.

Maximum 25 personen per gids.


Fabrieken in de stad – 12 tot 18 jaar

Gent telt nog heel wat sporen van de industriële revolutie. Het Gravensteen, het Augustijnenklooster, de site van Sint-Jan de Deo, allen deden ze ooit dienst als fabriek. We duiken terug in deze turbulente periode en rakelen verhalen op over industriebonzen, arbeiders en hun leefomstandigheden.


Duur: 1u30

Prijs: € 90 per gids

Maximum 25 personen per gids.


Neuzen door Gent - 14 tot 18 jaar

Ideaal voor wie zijn leerlingen eens op een andere manier naar de Gentse binnenstad wil laten kijken. Nu ja, kijken… De hele wandeling lopen we onze neus achterna. We snuffelen, ruiken of proeven van (on)welriekende dingen als tabak, chocolade, wierook, …  Onderweg worden geurige verhalen verteld over Gent en zijn inwoners.

Neuzen door Gent kan enkel overdag georganiseerd worden en niet op zon- en feestdagen.

Duur: 1u30
Prijs: € 90 per gids + € 2 p.p. voor het proevertje
Maximum 25 personen per gids.


Prijzen exclusief BTW (voor particulieren gelden de prijzen inclusief BTW).

sound by Jbgmusic