Onze professionele straatlopers in Gent zijn:

Annik Cruyt

Met ongelooflijk veel liefde voor de stad, voor de mensen en voor de kinderen van die mensen.

Axel Gurdebeke

Wou de wijde wereld zien, en is reiziger geworden, vooral in Afrika waar hij als reisbegeleider werkt. Al is het maar om elke keer terug thuis te komen in zijn stad en er iets nieuws te ontdekken, en dit te willen delen met allen. Wageni, wataalikwa na Gent. Maar ik vertel het wel in het Nederlands of Duits, niet in Swahili. Karibu!

Brigitte Hutse

Geboren en getogen in... Gent! En loop er nog altijd graag rond!

Bruno Mulier

(Kwatongen beweren dat hij in Moskou geseind staat, maar Gentse Flikken gewoon 'Bruno' mogen zeggen.)

Christine Swaelens

Geen haarkrul op mijn hoofd die er ooit aan dacht om archeologie te studeren, tot Indiana Jones mijn pad kruiste. Welke mysteries schuilen achter de beelden en de gevelstenen, welk verhaal fluisteren de gebouwen? Ook benieuwd? Ik wil mijn verhalen wel met je delen.

Corentin Verdegem

Born, raised, 'n living in Ghent! Leverbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Gents! Batterijen en losse stukken inbegrepen.

Ellen Maeyens

Mijn droomjob? Al babbelend mijn brood verdienen in de mooiste stad ter wereld!

Evelyn Cruyt

YES!! (ook in 't Nederlands en een beetje in 't Frans)

Frey Sturtewagen

Uit zijn geboorteland verdreven wegens te veel fantasie, spoelde hij hier aan en vond rust onder de vleugels van Moeder Vizit. Zijn onstuimig, uitgelaten, hartstochtelijk luidruchtige karakter moet je er bij nemen. Waar hij vandaan komt zijn ze zo. Dan moet je zijn zuster eens zien!

Giovanni Immegeers

Deze foodie is misschien wel de grootste gourmand van alle gidsen. Van het frietkot op de Vrijdagmarkt tot El Bulli, geen etablissement heeft nog geheimen voor deze joviale gids. Zin om u culinair te laten verleiden? Dan is Giovanni uw prins op het witte paard.

Jan Cocle

Historisch verantwoorde (maliën)kolder en begeesterende vertellingen vol vrolijke wreedheid? Daarvoor moet je bij deze rosse ridder zijn!

Jan Roelands

Zag af van een veelbelovende carrière als pop- en tieneridool wegens "te veel gedoe, man". Werd gids en maar goed ook want zo ne geboren verteller en woordkunstenaar hebben wij nog niet gehad. Vooral tuk op en sterk in het verkopen van historische roddelpraatjes. Gelooft nog steeds in Sinterklaas.

Jeroen Serruys

Opgegroeid onder de Diksmuidse Yzertoren maar pas echt tot bloei gekomen in Gent. Helemaal in zijn sas als hij verhalen kan vertellen. Met bijpassende stemmetjes brengt hij gaarne voor u personages uit het verre en dichte verleden tot leven.

Johan Raeman

De krullenbol is groot geworden en glad geschoren maar hij kijkt nog altijd even guitig en verwonderd naar al het moois om zich heen. Graag neem ik je mee op een verrassende stadswandeling en vertel je 'fraaie histories' over Gent en haar eigenwijze bewoners. Laat je mij nog even kind zijn?

Jos Wauters

Zal ik later politicus worden? Pastoor, bakker of groentenman? Liedjeszanger, boekenschrijver of brandweerman? Liefst zou ik verhaaltjes vertellen, kom volg mij maar, van hier naar daar, en daar, en daar...

Karel Algoed

De Helmboswuivende. Half contrabassist, half gids. West-Vlaamse Gentenaar, uit overtuiging, na te zijn blijven plakken aan een 'Gentsefeestenlief'. Hij die, wild enthousiast gesticulerend, zelfs de doven diets maakt waar historisch de klepel hangt.

Katelijn De Naeyer

Kriebelen aan al uw zintuigen. Aandachtig oor voor alle vragen. Totale Begeisterung. Experience, enthousiasme. Lachend, een traan wegpinkend, innemend, haar en uw stad. No limits.

Kristien Verhoeyen

Schopte het van plattelandsmeisje tot stadsmus maar loopt nog altijd graag buiten rond. Kaart graag professioneel na op café. Alles voor het werk!

Kristof Vanstechelman

Bijna alle verhalen waarmee ik mijn gewillige slachtoffers bestook, zijn waar. Gelijkenissen met bestaande personen en historische figuren berusten nooit op toeval. Omdat Gent een open stad is, verkondig ik haar (en u) mijn liefde in het Nederlands, Engels en Duits.

Leen Verhaeghe

Vanuit de toekomst ben ik gezonden om jullie, aardelingen te observeren en jullie het welvaren van mijn soort bij te leren. Op zondag organiseer ik optionele rondleidingen in het moederschip en krijg je de kans om de laserguns af te vuren. Doen!

Nathalie Blomme

Droomde er als klein meisje van piloot te worden en hoog boven de wolken te zweven. Bleef dan toch met beide voeten op de grond en schopte het uiteindelijk tot professionele straatloper. Maar dan wel op hoge hakken!

Nele De Boeck

Sommigen zeggen dat ze een afstammelinge is van een echte Brabantse vleeshouwer, anderen zeggen dat ze als klein kind in de pot met babbelwater is gevallen. Al wat wij weten is dat ze een superenthousiaste gids is die zot is van Gent.

Nick Hollevoet

Als iemand in het buitenland vraagt van waar hij is, doet hij de moeite niet meer om uit te leggen waar Deinze ligt, en zegt gewoon van Gent. Theater zit in zijn bloed, anderen iets bijbrengen op een toffe en komische manier is het doel in zijn leven, het Gravensteen zijn tweede thuis...

Pieter Devlaminck

Heeft u het niet voor een prachtig stemtimbre, humor, onwaarschijnlijke plotwendingen en legendarische fabels? Haakt u af bij impressionante fysieke verschijningen, flair en gratie? Geen nood, er zijn genoeg andere gidsen...

Rika Jamart

Geboren in Gent en 't was liefde op 't eerste zicht: zuuuu schuune, zuuuuuuu wijs... komt dat zien!

Sanne Thyrion

Een stiekeme aanbidder van de stad. In de schemer komt hij stilletjes drinken bij de Lieve of wandelt hij ergens in de schaduw, verborgen onder een zwarte hoed. Zijn Gentse kreten weerklinken vaak helder bij het Gravensteen. Dit schepsel van dichtbij meemaken? Boeken is de enige optie!

Souad Boukhatem

Tussen de stoet en de torens laat ik zien wie ze is; prachtige stad, waterzooi van gekleurde vaders en moeders. Gent, kleine, niet te bedaren bruid met onder haar bed nog al d'r minnaars van vroeger. Morsig feestvarken met handen en voeten geschept uit de placenta van Leie en Schelde.

Steven Bruggeman

Gerommel in de verte, Darwin krabt zich in de baard, dan een bliksemschicht: na een klets op de billen en de eerste wankele stapjes, ontpopte zich een gids. Of hoe een speling der natuur uw verloren gewaande kuddegeest zal laten delen in een cultureel (on)verantwoorde trip.

Wennie De Ruyck

Hij kon stappen op minder dan 10 maanden. En niet altijd rechtdoor. Vandaar... Hij steekt al jaren de raarste hoeken af in Gent. Daarmee... Als hij iets ziet dan moet hij er iets over kwijt. Niets aan te doen. Volgen, volgen! Als ge kunt.

Xavier Perneel

Ik wil later - als ik groot ben - verhaaltjes vertellen, over leuke en aardige en rare en zotte en gevaarlijke en (minder) belangrijke en lieve en ridderlijke en ook gewone mensen met een hoed of een kroon of een alpin. 't Is alleen te hopen dat ik ooit groot word...

sound by Jbgmusic