GIDSENORGANISATIE VOOR UW UITSTAPPEN, EVENTS & TEAMBUILDING
’T VIZITFABRIEKSKE
WELKOM IN ONZE FABRIEK!
(OOK VOOR DOE-HET-ZELVERS)

De Vizitfabriek is onze thuisbasis, een vernieuwde negentiende-eeuwse textielfabriek in de Gentse Prinsenhofbuurt. We organiseren er geregeld concerten, proeverijen, meetings, en zo veel meer…

KALENDER

De VIZITfabriek is een uitzonderlijke locatie die gevestigd is in de voormalige textielfabriek. Het industriële karakter en het omliggende groen bieden samen een uniek decor voor jouw evenement. De VIZITfabriek is geschikt voor events, seminaries, vergaderingen, recepties, fotoshoots, optredens, theater, tentoonstellingen en zoveel meer.

Een historische locatie om mee uit te pakken

De VIZITfabriek was vroeger een textielfabriek die van 1813 tot 1972 katoen bedrukte en spon. De textielfabriek werd aangedreven door de stoom die in de drie ketels werden gegenereerd door gebruik te maken van steenkool. Het is in dit ketelhuis dat de VIZITfabriek gevestigd is. Na de sluiting werd de fabriek helemaal gerenoveerd met respect voor de oorspronkelijke sfeer en werd omgeven door een prachtig stuk groen die uitkijkt op het gezellige kanaal 'de lieve'.

De ideale ruimte voor wat je maar wil

Met zijn twee zalen biedt VIZIT een ruim aanbod aan mogelijkheden.
‘De pompzaal’ is een polyvalente ruimte die ideaal is om concerten, etentjes, feestjes, vergaderingen of theatervoorstellingen te organiseren. Echt alles is hier mogelijk in de unieke sfeer van de fabriek. Door het ruime karakter van de zaal is dit ook de ideale locatie voor fotoshoots en video-opnames.

‘De ketelzaal’ werd ingericht in een warme vintagestijl en is gezellig en ruim. Ideaal voor een aperitiefmoment, tentoonstelling of concert. In de ketelzaal is een bar aanwezig en heeft een aanliggende keuken, wat handig is voor bijvoorbeeld traiteurdiensten. Ook hier is het industriële karakter te voelen door de economiser die achteraan in de zaal staat. Maar het is vooraan in de ketelzaal dat het pronkstuk staat van de VIZITfabriek: de 125 jaar oude lancashire stoomketel.

Bereikbaarheid en parking

De VIZITfabriek is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Station Gent Sint-Pieters en het centrum van Gent met tram 1 of 4; en vanuit Station Gent-Dampoort met bus 3. De ruime parking 'Ramen' is beschikbaar op wandelafstand.

Alles kan coronaproof verlopen

De VIZITfabriek is ruim genoeg om een evenement te organiseren terwijl de afstand wordt bewaard. Daarnaast kan het park voor de VIZITfabriek ook worden gebruikt om je evenement in te organiseren. Goed voor zo'n 70 m2 aan zonnige buitenlucht.

Foto’s

AANTAL RUIMTES
4
KEUKEN
JA
MAX. GROEPSGROOTTE
100
HUURPRIJS
per uur

MEER INFO: