GIDSENORGANISATIE VOOR UW UITSTAPPEN, EVENTS & TEAMBUILDING
Steden

PROFESSIONELE STRAATLOPERS, WAAR OOK TE VELDE...

Elke stad heeft haar eigen bijzonderheden, kleurrijke buurten, anekdotische of heldhaftige thema's... Kies je stad en ontdek alle mogelijke facetten!

KIES EEN STAD EN ONTDEK ZIJN GEHEIMEN:
Aalst
Deze stad is een vat vol sterke verhalen en bijzondere karakters. Wellicht daarom weten ze er hun letterzetters en schrijvers te eren... Gelukkig kunnen ook onze gidsen het goed uitleggen. Over het rijke verleden van Aalst, ajuinen en hop, veel miserie, maar ook de plezierige reputatie van feestneuzen tijdens carnaval... Wie wil daar nu niet het fijne van weten?
Antwerpen
Ze schijnen daar te geloven dat Antwerps de door God uitverkoren oertaal voor elke andere taal in de schepping is. Fascinerend. Maar laat u zich door onze gidsen vooral niets op de mouw spelden: ‘grootspraak’ is de algemeen Nederlandse term voor het Antwerpse dialect, en er vallen ook zinnige dingen te vertellen over ‘t stad. Ga er eens op stap en kom nog meer kleine/grootse verhalen te weten.
Bergen
Het doorgaans gemoedelijke Mons is tevens een stad van feestvierders, en mocht zich in 2015 de culturele hoofdstad van Europa noemen. Chapeau! Of die eretitel veel transformaties aan het charmante stadscentrum heeft meegebracht, kunt u best eens aan onze gids vragen. Laat je dus verleiden tot een wandeling in een gastvrije sfeer, met pittige verhalen. Daarbovenop krijg je een beetje bruisend studentenleven, een beroemde burgemeester, een gelukbrengend aapje…
Brugge
Velen krijgen romantische gevoelens bij de middeleeuws ogende stad, en Brugge krijgt bijgevolg ook veel bezoekers te verwerken. Ga je met een van onze gidsen op stap, dan ontdek je een gezellig dorp dat tegelijk ook stad is, met bekende en minder bekende plekjes, fijne delicatessenwinkeltjes, goede restaurants... Kom je ’s avonds, dan laten we je des te meer genieten van de rust, schemering en sprookjesachtige sfeer.
Brussel
Onze Brusselse gidsen willen je besmetten met liefde voor deze soms onbegrepen stad. Laat je maar eens meevoeren naar het historische hart van de hoofdstad, of verken minder bekende plekken zoals Matongé, Marollen, Vismet, ... Elke buurt is rijk aan eigen(zinnige) verhalen, en dat zijn de ideale ingrediënten voor een Vizit-stadswandeling.
Doornik
De eerste hoofdstad van Frankrijk, de grootste gemeente van België, het oudste belfort, de mooiste kathedraal met maar liefst vijf torens, het enige museum van Horta’s hand... Doornik heeft alles om mee uit te pakken! Uiteraard kan je er in het straatbeeld dus ook onze gidsen aantreffen. Die zijn er om het rijke Doornikse erfgoed te bezingen, ...maar ook alle laatste nieuwtjes weten ze je graag te vertellen.
Genk
De snelste weg naar het zuiden van Europa? Dat is de weg naar Genk. Rond de oude mijnschachten heeft een uitbundige mozaïek van culturen immers geleid tot een unieke couleur locale: op markten en pleinen, in restaurants en winkeltjes, ... En met C-mine als creatief stuwend hart, blijft Genk vandaag om elke hoek verrassen als een toekomstgerichte stad met authentiek karakter.
Gent
Hier is het voor ons allemaal begonnen. Eerst kleinschalig, maar inmiddels duiken onze gidsen zowat overal op: geen buurt of thema blijft onbesproken, geen lokale lekkernij onbeproefd, geen verhaal onverteld. Deze stad met rebelse inborst en bitterzoete humor heeft alle troeven om iedereen van 5 tot 105 te verbazen, intrigeren, en amuseren.
Hasselt
"Hoofdstad van de Smaak", "Hasselt heeft het"… de Limburgse provinciehoofdstad is al een aantal malen geparafraseerd. Laat onze gidsen je op sleeptouw nemen via mooie doorsteekjes naar verborgen pleintjes en leuke gelukplekjes, spelend met verhalen en de geschiedenis van een geweldige stad.
Kortrijk
In Kortrijk mogen ze prat gaan op de eerste autovrije winkelstraat van het land. Het zal er dus voor shoppers, en slenteraars in het algemeen, wel aangenaam toeven zijn. Bovendien valt er in de straten heel veel vertelstof te rapen: Guldensporenslag, centrum van vlasnijverheid, Texas van Vlaanderen, designstad, een provincienest met allure langs de Leie,... Deze stad vormt met andere woorden een ideale biotoop waar stadsgidsen gedijen. Boek er gauw eentje bij ons!
Leuven
Een uitstapje naar de universiteitsstad Leuven is altijd geslaagd: er is massa’s cultuur, prachtige eeuwenoude gebouwen, verrassende charmante plekken,... Maar tevens een eeuwenlang komen en gaan van jong volk, veel uitgaansleven, alomtegenwoordig bier, ... Dat moet ongetwijfeld tonnen materiaal opleveren om vrolijke verhalen te blijven vertellen. Snel over naar onze gids voor een bloemlezing.
Luik
Rebellerende inwoners en vrolijke Italianen maken Luik leuk. Lokale specialiteiten maken Luik lekker. Knappe restauraties maken Luik onalledaags. Een bekoorlijk historisch centrum maakt Luik aanlokkelijk. En onze gidsen maken Luik een geliefde plek om te wandelen en te ontdekken.
Mechelen
Alle wegen leiden naar Rome, maar alle spoorwegen leiden naar Mechelen. Mis deze trein niet, want de stad werd doorheen de jaren steeds mooier, veiliger, socialer, hipper… en terecht trotser. Mechelen blijft in beweging…, en dat nodigt als vanzelf uit tot een wandeling!
Oostende
De bouwzucht van Leopold II heeft Oostende een blijvend voelbare koninklijke aanwezigheid verschaft. Op dat elan doorgaand leeft de stad op met steeds meer kunst, groen en gastronomie... Maar Leopold heeft met zijn maîtresse Blanche in de badstad voor nog een andere nalatenschap gezorgd, namelijk een schat aan royale roddels! Laat onze Oostendse gidsen ook maar op dat elan doorgaan: een chique wandeling met kruidige verhalen.
Spa
Samen met Oostende is Spa de meest mondaine Vizit-stad, waar altijd een beetje vakantie in de lucht lijkt te hangen. De koningin van Spa, Maria-Henriette, kwam er kuren, en het resultaat laat zich raden: hier flaneren onze gidsen het meest ontspannen, langs de meest bekoorlijke plekjes, nippend aan een bekertje puur bronwater.